Coronavirus bij Belvedere

Aan de bewoners van Belvédère

Om Corona besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen heeft het bestuur van de VvE besloten de richtlijnen van Woonstede te volgen. Woonstede heeft ons laten weten dat zij vanaf 16 maart 2020 tot 16 april 2020 gesloten zijn, met uitzondering van de nooddienst.

Dit betekent dat met ingang van maandag 16 maart 2020 binnen Belvédère de volgende maatregelen van kracht zijn:

Tot 16 april worden ALLE activiteiten stopgezet. Dit betekent dat er géén bijeenkomsten zijn van werkgroepen en commissies, geen gebruik wordt gemaakt van de recreatiezaal voor de culturele avond, Icare ledenconsulent, koersbal, spelletjes, sjoelen, koffie-inloop, gymnastiek, borrel en themamaaltijden (high tea gaat niet door, nadere informatie hierover volgt via Menno) en dergelijke. Verjaardagen en andere festiviteiten kunnen daar dus ook niet plaatsvinden. De biljartzaal is gesloten.

Voor de maaltijden geldt het volgende: vanaf 16 maart worden er geen maaltijden geserveerd in het restaurant. Bewoners hebben geen toegang tot de keuken. Maaltijden kunnen gewoon worden besteld via het reguliere formulier en zij worden bij het appartement in het kastje naast de voordeur afgeleverd. De kosten voor bezorging worden zoals gebruikelijk in rekening gebracht. Maaltijden kunnen NIET worden afgehaald. Voor eventuele vragen graag via de huistelefoon contact opnemen met Menno.

Wij vragen u om uw sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en zo terughoudend mogelijk te zijn met het ontvangen van externe bezoekers. Dit geldt ook ten aanzien van bijvoorbeeld pedicures, thuiskappers, huishoudelijke hulpen etc.

De organisaties die thuiszorg verlenen, bepalen zelf hoe hun werknemers worden ingezet. U kunt hierover met de organisatie waarvan u gebruik maakt, contact opnemen.

Wat gaat wel door:

De receptie is gesloten, maar de receptiemedewerker is ‘achter de schermen’ aanwezig en zal zorgdragen voor het ophalen van huisvuil op de gebruikelijke wijze.

Munten voor de was kunt u bestellen door een briefje in de brievenbus bij de receptie te doen, deze worden in een envelop in uw brievenbus gedaan en verrekend via de maandnota. Contante betalingen worden niet aangenomen.

Zakken voor plastic afval kunt u ook op deze wijze bestellen, de zakken worden in het kastje bij uw appartement gelegd.

De leveranciers (MEZ, Appie bloemen en de Fruitman) blijven op de gebruikelijke tijd komen en bezorgen desgewenst ook bij uw appartement.

Er worden extra schoonmaakrondes verzorgd, met desinfectie van liften, deurklinken, liftdeuren etc.

Namens het bestuur,

Carel van Nahuys
Secretaris VvE Belvédère